Modelovereenkomst aandeelhouders

>>Modelovereenkomst aandeelhouders

Modelovereenkomst aandeelhouders

Modelovereenkomst aandeelhouders

Een modelovereenkomst aandeelhouders helpt u om een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen aan de hand van een model. Het is raadzaam om in een zo vroeg mogelijk stadium de aandeelhoudersovereenkomst te sluiten. Want als een conflict is ontstaan, is het vrijwel onmogelijk om partijen nog op een lijn te krijgen.

Door een modelovereenkomst te volgen, voorkomt u enerzijds dat u belangrijke elementen vergeet (checklist) en anderzijds dat u met een blanco vel moet beginnen en alles moet opstellen.

Een goede modelovereenkomst aandeelhouders sluit aan bij uw situatie: niet te complex met onnodig beperkende clausules; maar ook niet te basaal, waardoor de afspraken eigenlijk een wassen neus zijn.

Daarom de vraag: wat past bij uw situatie? Stel uzelf de volgende vragen: hoeveel aandeelhouders zijn er? Zijn de aandeelhouders ook bestuurder van de BV? Allemaal? Zijn er professionele aandeelhouders die uitsluitend investeren? Hebben de betrokkenen eerder met elkaar samengewerkt? Moet alles tot in de kleinste details worden afgesproken? Of uitsluitend afspraken als partijen echt niet meer tot overeenstemming kunnen komen.

Wat doet u als een van de aandeelhouders wil stoppen? Mag hij aan een derde verkopen, of aan de andere aandeelhouders? Wat spreekt u af als er een grote investeerder alle aandelen wil kopen? Mag u dat weigeren, of moet u meeverkopen (drag along)? De andere kant op kan ook: wat als de grootste aandeelhouder aan een grote investeerder verkoopt? Mag u dan uw aandelen meeverkopen (tag-along)?

Een modelovereenkomst aandeelhouders helpt u deze vragen te beantwoorden. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met een specialist die u verder helpt.

Terug naar de pagina over de aandeelhoudersovereenkomst.

mr. S.R. VoorhorstAdvocaat

Neem contact met mij op

Modelovereenkomst aandeelhouders

januari 9th, 2018|

Modelovereenkomst aandeelhouders Een modelovereenkomst aandeelhouders helpt u om een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen aan de hand van een model. Het is raadzaam om in een zo vroeg mogelijk stadium de aandeelhoudersovereenkomst te sluiten. Want [...]

Aandeelhoudersovereenkomst BV

januari 9th, 2018|

Aandeelhoudersovereenkomst BV Een BV is een rechtsvorm die bij uitstek geschikt is voor een onderneming. Als er slechts één directeur is die ook alle aandelen in eigendom heeft, is er geen noodzaak voor een [...]

Aandeelhoudersovereenkomst model

januari 8th, 2018|

Aandeelhoudersovereenkomst model Een aandeelhoudersovereenkomst model geeft u in feite een handleiding van alle afspraken die u met uw medeaandeelhouders moet maken. Aan de hand van dit model stelt u de aandeelhoudersovereenkomst op. Hoewel het [...]

By |2018-01-11T11:53:55+00:00januari 9th, 2018|Aandeelhoudersovereenkomst|