Faillissementsregister

>>Faillissementsregister

Faillissementsregister

Faillissementsregister

In het faillissementsregister vindt u een overzicht van de partijen die failliet zijn gegaan. Deze informatie is openbaar en dit wordt gedeeld door de rechtbanken. U kunt deze informatie vinden op rechtspraak.nl. Houdt u naam, handelsnaam of kvk-registratienummer bij de hand als u gaat zoeken.

U kunt in het faillissementsregister zoeken, het faillissementsdossier oproepen en informatie opvragen over de curator en de rechter-commissaris. In het verslag kunt u de voortgang van het faillissement blijven volgen, omdat er regelmatig een faillissementsverslag wordt gedeeld.

Zoekmogelijkheden

U kunt op de statutaire naam of de handelsnaam zoeken, maar ook zoeken op het registratienummer van de Kamer van Koophandel is mogelijk. Als derde optie wordt zoeken op postcode en huisnummer aangeboden. Indien u reeds beschikt over een insolventienummer, kunt u gelijk het juiste dossier oproepen.

Dossier

Als u het juiste dossier heeft gevonden, vindt u in het faillissementsverslag de informatie die de curator publiceert. Dit verslag wordt regelmatig bijgewerkt, zodat iedereen over dezelfde actuele informatie beschikt.

In de financiële bijlage, kunt u zien over welke bezittingen de failliete vennootschap nog beschikt. Dan kunt u een inschatting maken of er nog een uitkering mogelijk zal zijn, of dat dit bij voorbaat niet mogelijk lijkt.

Rechter-commissaris en curator

Indien een partij failliet is gegaan, waar u nog geld van zou moeten ontvangen, is het van belang om te weten wie de curator is en hoe u met hem in contact kunt komen. Bijvoorbeeld om uw vordering in te dienen ter verificatie. Indien u het niet eens bent met het handelen van de curator, kunt u zich tot de rechter-commissaris richten. Ook informatie over de rechter-commissaris, of R-C, vindt u in het faillissementsregister.

Terug naar de pagina over faillissement.

Faillissementenregister
mr. S.R. VoorhorstAdvocaat

Neem contact met mij op

Zelf faillissement aanvragen BV

januari 12th, 2018|

Eigen faillissement aanvragen

januari 10th, 2018|

Faillissement aanvragen BV

januari 10th, 2018|

Faillissementsregister

januari 2nd, 2018|

By |2018-01-09T15:54:25+00:00januari 2nd, 2018|Faillissement|