Eigen faillissement aanvragen

>>Eigen faillissement aanvragen

Eigen faillissement aanvragen

Eigen faillissement aanvragen

Soms is een een faillissement onontkoombaar. In dat geval kan het gebeuren dat u niet anders kan dan uw eigen faillissement aanvragen.

Voor het eigen faillissement aanvragen, heeft u geen advocaat nodig. Op rechtspraak.nl vindt u een formulier dat u kunt invullen.Het is toch raadzaam om een specialist te raadplegen, omdat bij een faillissement bestuurdersaansprakelijkheid op de loer ligt.

Als een BV haar eigen faillissement aanvraagt, althans haar bestuurder of gemachtigde, is de situatie uitzichtloos: de BV is niet meer in staat om aan haar verplichtingen te voldoen en verkeert in een staat waarin zij is opgehouden te betalen.

In dat geval wordt de BV failliet verklaard en wordt een curator aangesteld om de boedel te verdelen onder de schuldeisers.

Indien de situatie zó uitzichtloos is, dat er geen enkele opbrengsten zijn te verwachten, kan het aanvragen van een faillissement worden uitgelegd als misbruik van recht. De curator wordt opgescheept met een hoop werk, terwijl duidelijk is dat de curator nooit zal kunnen worden betaald uit de boedel. De bestuurder had in dit geval mogelijk moeten kiezen voor (turbo)liquidatie.

Als u het formulier gebruikt voor het eigen faillissement aanvragen en u dit bij de rechtbank heeft ingediend, dan wordt deze zaak met de meeste spoed behandeld, in het algemeen op een dinsdag. In de praktijk betekent dit dat een faillissement meestal binnen een week, kan worden behandeld.

Terug naar de pagina over faillissement.

Eigen faillissement aanvragen
mr. S.R. VoorhorstAdvocaat

Neem contact met mij op

Zelf faillissement aanvragen BV

januari 12th, 2018|

Zelf faillissement aanvragen BV Als uw BV zoveel schulden heeft dat u uw rekeningen niet meer kan betalen kut u zelf faillissement aanvragen (BV). Hiervoor heeft u geen advocaat nodig, maar dit kan door [...]

Eigen faillissement aanvragen

januari 10th, 2018|

Eigen faillissement aanvragen Soms is een een faillissement onontkoombaar. In dat geval kan het gebeuren dat u niet anders kan dan uw eigen faillissement aanvragen. Voor het eigen faillissement aanvragen, heeft u geen advocaat [...]

Faillissement aanvragen BV

januari 10th, 2018|

Faillissement aanvragen BV Een faillissement aanvragen BV is een uiterste middel. Het zorgt ervoor dat de bestuurder niet meer over de bezittingen van de BV kan beschikken. De curator verdeelt de bezittingen onder de [...]

Faillissementsregister

januari 2nd, 2018|

Faillissementsregister In het faillissementsregister vindt u een overzicht van de partijen die failliet zijn gegaan. Deze informatie is openbaar en dit wordt gedeeld door de rechtbanken. U kunt deze informatie vinden op rechtspraak.nl. Houdt [...]

By |2018-01-10T12:48:06+00:00januari 10th, 2018|Faillissement|