Aandeelhoudersovereenkomst BV

>>Aandeelhoudersovereenkomst BV

Aandeelhoudersovereenkomst BV

Aandeelhoudersovereenkomst BV

Een BV is een rechtsvorm die bij uitstek geschikt is voor een onderneming. Als er slechts één directeur is die ook alle aandelen in eigendom heeft, is er geen noodzaak voor een aandeelhoudersovereenkomst BV.

Maar bij meerdere directeuren en/of aandeelhouders zijn, dan is het verstandig om de schriftelijk afspraken vast te leggen. Dit is zeker het geval als er een aandeelhouder is die geen bestuurder van de BV is.

De vergoeding voor het werk van de bestuurder (directeur) bestaat uit managementvergoeding (salaris), terwijl de vergoeding van de aandeelhouder bestaat uit het ontvangen van dividend op zijn aandelen. Dit wordt uit de winst betaald.

Belangrijke afspraken worden gemaakt over hoe de managementvergoeding van de bestuurders wordt vastgesteld. Welke stemverhouding geldt daarvoor? Ook over het uitkeren van dividend kunt u afspraken maken: wordt het geld opgepot, zodat er veel kan worden geïnvesteerd? Of kunt u beter de winst als dividend uitkeren? De kans is groot dat de wensen hiervan per persoon verschillen. Door het vast te leggen in een aandeelhoudersovereenkomst BV weet u zeker waar u aan toe bent.

Wat doet u als een bestuurder niet meer als bestuurder wil werken? Mag hij dan zijn aandelen houden? Of moet hij deze aanbieden aan de andere aandeelhouders? Hoe wordt de waarde bepaald in zo een geval? Al deze vragen komen aan de orde als u uw afspraken in een aandeelhouders BV vastlegt.

Terug naar de pagina over de aandeelhoudersovereenkomst.

Aandeelhoudersovereenkomst BV
mr. S.R. VoorhorstAdvocaat

Neem contact met mij op

Modelovereenkomst aandeelhouders

januari 9th, 2018|

Modelovereenkomst aandeelhouders Een modelovereenkomst aandeelhouders helpt u om een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen aan de hand van een model. Het is raadzaam om in een zo vroeg mogelijk stadium de aandeelhoudersovereenkomst te sluiten. Want [...]

Aandeelhoudersovereenkomst BV

januari 9th, 2018|

Aandeelhoudersovereenkomst BV Een BV is een rechtsvorm die bij uitstek geschikt is voor een onderneming. Als er slechts één directeur is die ook alle aandelen in eigendom heeft, is er geen noodzaak voor een [...]

Aandeelhoudersovereenkomst model

januari 8th, 2018|

Aandeelhoudersovereenkomst model Een aandeelhoudersovereenkomst model geeft u in feite een handleiding van alle afspraken die u met uw medeaandeelhouders moet maken. Aan de hand van dit model stelt u de aandeelhoudersovereenkomst op. Hoewel het [...]

By |2018-01-11T11:50:06+00:00januari 9th, 2018|Aandeelhoudersovereenkomst|